Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Antenna kérője megvenné a londoni tőzsdét

Napi Online
2005.08.15. 09:42
Ausztrália legnagyobb befektetési bankja, a Macquarie Bank azt tervezi, hogy egy befektetői csoport élén 1,4 milliárd fontos (2,5 milliárd dollár) ajánlatot tesz a londoni tőzsdét működtető cégre. A cég neve egyébként onnan lehet ismerős, hogy a csoporthoz tartozó egyik válalalatta alkotta konzorcium nemrég ringbe szállt az Antenna Hungária 75 százalék plusz egy szavzatnyi részvényeiért, itt végül a svájci Swisscom lett a nyerő.

Európa legnagyobb tőzsdéje az utóbbi időben egyre népszerűbb akvizíciós célpont. Két szépreményű kérő már kudarcot vallott: a brit versenyhivatal júliusban közölte, hogy a - párizsi, amszterdami, brüsszeli és lisszaboni tőzsdét működtető - Euronext és a Deutsche Börse ajánlatának elfogadása egyaránt sértené a verseny tisztaságát. A legutóbbi hírek a stockholmi tőzsdét működtető OM Gruppen esetleges ajánlatáról kaptak szárnyra. A Macquarie körülbelül 69 milliárd dollár értékű érdekeltségei között repülőterek, autópályák és médiacégek is találhatók.