Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A SAS a nyereségzónába repült

MTI
2005.08.17. 11:44
Az üzemi eredmény 949 millió koronára nőtt az egy évvel korábbi 251 millió koronáról. Az első félév összesített eredményei - a rendkívül rossz első negyed miatt - még így is veszteséget mutatnak, 472 millió koronát. Ez azonban így is javulás a tavalyi első félév 1,23 milliárd koronás veszteségéhez képest.

A negyedéves forgalom 5,8 százalékkal 16 milliárd koronára nőtt. Az utasszámban 5,1 százalékos volt a növekedés a negyedben a tavalyi első negyedhez képest, és így a szállított utasok száma elérte a 9,4 milliót.

A SAS azt tervezi, hogy további részesedést vásárol az észt Estonian Air és a lettországi airBaltic légitársaságban, és ezzel többsége lesz a két cégben. Az észt légitársaságban az államnak 34 százaléka, a SAS-nak 49 százaléka, az észt Cresco befektetési csoportnak 17 százaléka van. A rigai székhelyű airBaltic-ban a SAS részesedése 47 százalék.