Árpád
-2 °C
4 °C

Az Állami Nyomda szállítja az albán kártyaalapú jogosítványokat

MTI
2005.08.17. 12:50
Az Állami Nyomda (ÁNY) Rt., a Bull Magyarország alvállalkozójaként részt vesz az albániai új, kártyaalapú vezetői engedélyek és a kibocsátói rendszer szállításában - tájékoztatta az ÁNY Rt. az MTI-t szerdán. A közlemény ismerteti, hogy a 400.000 albán jogosítvány teljes cseréje a tervek szerint három évig tart. Az albán közbeszerzési tenderen elnyert megbízás célja, hogy az eddigi könnyen hamisítható, papíralapú dokumentum helyett a legmodernebb okmánybiztonsági megoldásokat alkalmazó jogosítványt vezessenek be a délkelet-európai országban. A megbízás nem csak a biztonsági műanyag kártyák és űrlapok elkészítésére vonatkozik. Az adatok felvételétől, azok feldolgozásán át, a kártyák tervezésén és gyártásán keresztül az albániai kibocsátói és megszemélyesítési központ létrehozásáig, teljes körű tevékenységet kell megvalósítani.

A közlemény tájékoztat arról, hogy az ÁNY Rt. 1993-as privatizálása óta a társaság pénzügyi mutatói folyamatosan erősödnek. A vállalat nemzetközi számviteli szabványok szerinti konszolidált árbevétele dinamikusan növekszik: az 1997. évi 4 milliárdról 2004-re csaknem háromszorosára emelkedett, meghaladta a 11,5 milliárd forintot, adózás előtti eredménye, pedig az 1,3 milliárd forintot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?