Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre több tőke érkezik Oroszországba

MTI/Reuters
2005.08.17. 14:16
Az Oroszországba áramló külföldi működőtőke befektetések (FDI) 31 százalékkal 4,5 milliárd dollárra növekedtek az év első felében - közölte szerdán a szövetségi statisztikai hivatal. Ugyanakkor az összes tőkebefektetés értéke ( amely a működőtőke befektetéseket is magába foglalja) 13,1 százalékkal csökkent és 16,5 milliárd dollárt tett ki. Ennek az elsődleges oka, hogy mérséklődött az orosz vállalatoknak nyújtott külföldi hitelek összege.

Az elemzők szerint az FDI erőteljes felfutása annak köszönhető, hogy az orosz cégek az év első felében több részvénykibocsátást kezdeményeztek és ezekben élénk volt a külföldi részvétel. Ami az oroszországi 91 milliárd dollárra felhalmozódott külföldi tőkebefektetések forrását illeti, abban az első helyezett Ciprus, a szigetet ugyanis az orosz vállalatok előszeretettel használják a kimenekített tőke repatriálására. A listán sorrendben szorosan ezután Luxembourg és Hollandia következik.