Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarországra költözteti termelését a Hon Hai

MTI
2005.08.18. 08:51

A tajvani Hon Hai Precision Industry Co. Magyarországra helyezte át európai központját Finnországból, hogy közelebb kerüljön vevője, a finn Nokia piacaihoz, jelentette a tajvani Commercial Times című lap csütörtökön.

A Hon Hai befejezte magyarországi gyára bővítésének második szakaszát. A termelést megkétszerezik, azzal a céllal, hogy az üzemet a legnagyobb európai mobiltelefon-gyártó telephellyé fejlesszék, írta az újság, a Hon Hai leányvállalata, a Foxconn alelnökét, Csung Ven-hszint idézve.

A termelés Magyarországra helyezésével csökkentik a termelési költségeket is, tette hozzá az újság.

A Nokia maga sorrendben Finnország, az Egyesült Államok és Kína után Magyarországon foglalkoztatja a legtöbb alkalmazottat, tavaly év végén 3778 embert.

A Nokia 1999-ben építette föl komáromi gyárát, körülbelül 100 millió euróért. A gyárat tavaly, több mint 50 millió eurós költséggel, új üzemcsarnokkal bővítette.