Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Repülés otthon nyomtatott beszállókártyával

MTI
2005.08.21. 11:04
A Lufthansa próbatesztet végez beszállókártyák otthoni - vagy munkahelyi - számítógépes nyomtatásával. A berlini Tegel repülőtérről Frankfurtba utazók, aki jegyeiket online-veszik meg, és az interneten keresztül így már az adott gépre bejelentkeznek, október végéig kísérletképpen otthon, normál papírra is kinyomtathatják beszállókártyájukat. Ezzel a Tegelen rögtön a biztonsági ellenőrzéshez kerülhetnek, anélkül, hogy előtte a földi bejelentkezés sokszor hosszadalmas sorbanállással járó folyamatán végig kellene menniük.

A dokumentumon az ülésszám és a repülés ideje mellett vonalkód tartalmazza az összes fontos további adatot, úgy, hogy a kódrész nem gyűrődik és a szennyeződésnek is ellenáll. Ha a számítógépről nyomtatható beszállókártya sikeres lesz, azt már jövőre szélesebb körben bevezetik. A Lufthansa szóvivője szerint céljuk a földi kiszolgálási folyamat gyorsítása és javítása, ezáltal az utasoknak a repülőtérre érkezéstől a beszállásig a jelenleginél jóval rövidebb időt kell eltölteniük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?