Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Malév-eladás: ki kivel barátkozott?

Index, MTI
2005.08.24. 17:19
A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy nyilvánítsa érvénytelennek a Malév privatizációját, ne fogadja el az AirBridge ajánlatát; a párt információi szerint Veres János pénzügyminiszternek igenis volt kapcsolata az orosz hátterű cég képviselőivel - jelentette ki Rogán Antal, az ellenzéki párt kampányfőnöke szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: ha a privatizációt a jelenlegi formában elfogadják, akkor a Fidesz mindenképpen parlamenti vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

Elmondta: a jelenlegi pénzügyminiszter és Leonov Péter, a Malévre ajánlatot tevő AirBridge igazgatósági tagja évfolyamtársak és jó barátok voltak a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, de egy levél azt is bizonyítja, hogy 2004 végén, más ügyben - a magyar földgázpiacról - tárgyaltak. "Veres János pénzügyminiszter tagadja-e, hogy ismeri az AirBridge ajánlattevő képviselőit, és ezután is fenntartja-e azt az állítását, hogy egyetlenegy alkalommal, egyetlenegy jó szót sem szólt az érdekükben, semmilyen fórumon, amikor a Malév Rt. privatizációjáról volt szó?" - tette fel a kérdést.

Az Air Bridge közleményben cáfolta a fideszes politikus kijelentését. A cég tájékoztatása szerint Leonov Péter, az AirBridge Magyarország Rt. igazgatósági tagja, 1991 és 1997 között volt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem robottechnika szakos hallgatója, tanulmányait kitüntetéses diplomával és PhD fokozattal fejezte be. Ezzel szemben, a Miniszterelnöki Hivatal honlapján elérhető adatok alapján Veres János, pénzügyminiszter tanulmányait a Debreceni Agrártudományi Egyetemen és a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte 1976. és 1986. között. A cég szerint ez egyértelműen jelzi, Veres János és Leonov Péter nem voltak sem évfolyamtársak, sem barátok.