Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Barroso is részt vesz a V4-találkozón

MTI
2005.08.25. 14:43
#alt#
José Barroso

José Barroso, az EB elnöke, az osztrák kancellár és a szlovén kormányfő is jelen lesz a visegrádi országok keddi kormányfői találkozóján. A V4 Gyurcsány Ferenc magyar, Jirí Paroubek cseh, Marek Belka lengyel és Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök részvételével előbb négyesben ülésezik, majd csatlakozik hozzájuk Wolfgang Schüssel osztrák kancellár, Janez Jansa szlovén kormányfő és José Manuel Barroso európai bizottsági elnök.

László Boglár kiemelte, a V4-ek vezetői tájékoztatni kívánják az Európai Bizottság elnökét arról, mi az álláspontjuk az EU 2007-2013 közötti költségvetésével kapcsolatos kérdésekről, illetve tájékoztatást várnak Barrosótól a bizottság erre vonatkozó elképzeléseiről. A szóvivő tájékoztatása szerint a V4-ek biztosítani fogják Barrosót arról, hogy segítségére lesznek a büdzsé elfogadásához szükséges konszenzus megteremtésében, hiszen a mind a négy ország elkötelezett egy hétéves uniós költségvetés elérésében. Magyarország július 1-től tölti be a V4 soros elnöki tisztét.