Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új hibrid autót fejleszt a Suzuki

MTI
2005.08.26. 11:56
A Suzuki japán autóipari vállalat bejelentette szándékát, hogy benzin-elektromos vegyes üzemelésű kisautó modellel szeretné bővíteni a választékát. A miniautó kategóriában ez lenne az első hibridautó. Tsuda Hiroshi a Suzuki Motors elnöke sajtóértekezleten jelentette be a Suzuki modellek hibriautóval történő bővítését, de a bevezetés idejét nem említette. " Két éven belül ez aligha történik meg " - közölte.

A General Motors-szal együttműködő japán gyártó már 2003-ban próbálkozott vegyes üzemelésű kisautó gyártásával, akkor a Twin modell hibrid változatával jelent meg, de rövidesen befejezte a gyártást a kereslet hiánya miatt. Tsuda elmondta, hogy a vegyes üzemelésű rendszernek lényegesen olcsóbbnak kell lennie, hiszen kisautókba különben előnytelen lenne a drága hibrid rendszerek beépítése. Japánban igen népszerűek az árérzékeny fogyasztók körében a miniautók, amelyek 660 köbcentis vagy annál kisebb motorral rendelkeznek. A Suzuki nem sokkal azelőtt tette e fenti bejelentést, hogy riválisa, a Daihatsu hétfőn jelent meg a piacon vegyes üzemelésű kocsijával. A Fuji Heavy Industries a múlt héten közölte, hogy 2007-ben dobja piacra hibridautóját. Tsuda elmondta, hogy a Suzuki saját technológia alapján fejlesztené ki hibridautóját.