Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zsugorodott a cseh biztosítási piac

MTI
2005.08.26. 12:56
Csehország fennállásának 12 éve alatt először csökkentek a biztosítási díjbevételek az idei év első felében, mert a lakosság a rekord alacsony kamatok miatt más befektetési lehetőségeket keres - tette közzé pénteken a cseh biztosítók szövetsége. A díjbevétel 60,3 milliárd korona volt (1 dollár=24,2 cseh korona) az egy évvel korábbi 60,7 milliárdot követően.

A legjobban, 3,3 százalékkal az életbiztosítási díjbevételek csökkentek, 22,3 milliárd koronára. Csehországban az elmúlt két évben folyamatosan csökkent kamat, a repokamat április óta 1,75 százalékon áll, azt megelőzően a központi bank három lépésben összesen 75 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. A biztosítási piac 37 százalékát egy helyi biztosító, a Ceska Pojistovna AS tartja kézben.