Olivér
4 °C
8 °C

Vádjavaslat a Vertical Invest ügyében

2005.08.26. 16:42
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség a Vertical Invest befektetési szövetkezet ügyében - értesült a HavariaPress. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói összesen kilenc gyanúsított ellen javasolnak vádemelést a pénteken lezárt nyomozás eredményeképpen. A kilenc, jelenleg már kivétel nélkül szabadlábon védekező gyanúsítottat a rendőrök tőkebefektetési csalás gyanújával állíttatnák bíróság elé. Az ügy további részleteiről a nyomozók várhatóan a jövő hét első felében, sajtótájékoztató keretében számolnak be.

Mint emlékezetes, a befektetési szövetkezet ügyében az első házkutatások több mint két éve, 2003. augusztus 15-én zajlottak le. A büntetőüggyel rövid időn belül kapcsolatba hozták, majd meggyanúsították Klivinyi Zoltánt, az Esti Hírlap Rt. korábbi elnökét is. Őt szeptember elején, a Bécs melletti Schwechat repülőterén fogták el az ottani rendőrök, magyar kollégáik információi alapján. Az üzletember kiadatását néhány hónap alatt sikerült is elérni, így 2003. novemberben már Magyarországon került előzetes letartóztatásba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?