Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Támadná az ÁPV Rt. döntését az AirBridge

MTI
2005.08.29. 12:40
A Malévtől elesett AirBridge részvénytársaság orosz főrészvényese hasztalan támadná meg az ÁPV Rt. döntését bíróság előtt, mutatott rá a Vedomosztyi hétfői számában egy jogi szakértőre hivatkozva. - Politikai harc túszává váltunk - mondta az orosz üzleti lapnak Borisz Abramovics, a krasznojarszki KrasAir légitársaság résztulajdonos-vezérigazgatója, aki egyben a Malév megvételére alakult AirBridge 49 százalékát is birtokolja, egy 45 százalékos és egy 5 százalékos magyar tulajdonos mellett. - Ajánlatunk megfelelt a magyar kormány valamennyi kívánságának, és a legjobbnak ismerték el - méltatlankodott Abramovics, miután az ÁPV Rt. eladási döntés nélkül zárta le a Malév 99,95 százalékára kiírt privatizációs eljárást.

Az ellenzéki Fidesz és magyar szakszervezetek összefogtak az orosz befektetők ellen, a munkahelycsökkentést ellenezve, illetve kedvezőbb ajánlatok kivárását szorgalmazva, magyarázta a Vedomosztyi, hozzátéve: a választások tavasszal lesznek, és a Fidesz az élen áll a közvélemény-kutatások szerint.

Abramovics azonban nem adja fel. - Most komoly jogászok dolgoznak az ügyön, és vizsgáljuk az esélyeket, készek vagyunk harcolni európai bíróságokon - mondta.

Mindamellett a Vedomosztyi szerint Abramovicsnak semmi esélye sincs a nyerésre. A pályázatot az ÁPV Rt. áprilisban hivatalosan érvénytelenítette, és az utána még folytatott egyéni tárgyalásokról szabadon hozhatott bármilyen döntést, mondta a lapnak Valerij Tutihin, az oroszországi üzlettel foglalkozó John Tiner & Partners svájci székhelyű jogi tanácsadó cég elemzője.