Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúcson a BUX

Portfolio
2005.08.30. 12:51
1,8 százalékos emelkedés után újabb csúcsot döntött a délelőtt folyamán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,581 pont fölé erősödött. A régióban az orosz RTS 1,6 százalékkal szintén történelmi csúcsra lendült, a cseh PX 50 1,3 százalékkal ugyancsak csúcsot döntött. Az emelkedést a MOL vezeti, az olajpapírok a pénteki kedvező privatizációs döntés óta erősödnek, ma 2,5 százalékkal 21 250 forintra értékelődtek fel a részvények.

Az OTP 1,8, a Richter 2,5 százalékos erősödéssel vette ki a részét a csúcsdöntésből, az MTelekom 0,9 százalékos pluszban, a lélektani 1000 forintos határt ostromolja. A kisebb papírok közül a Graphisoft tudott jelentős mértékben, 2,9 százalékkal erősödni, az Egis 2,1, az FHB 0,6 százalékos pluszban tartózkodik.