Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leépítés az Alitáliánál az olajár miatt

MTI
2005.08.30. 15:18
Az Alitalia a magasba szökő olajárak miatt a korábbiakban bejelentettnél 2000 munkahellyel többet számolhat fel - írja az Il Sole 24 Ore című olasz lap. A lap értesülését a bajokkal küszködő állami légitársaság nem erősítette meg.

Az Alitalia korábban már egyeztetéseket folytatott a szakszervezetekkel 3700 fős, a pilótákat, a földi személyzetet és az utaskísérőket egyaránt érintő leépítésről a 2005-2008 évi átalakítási terve részeként. Olasz lapjelentések szerint e három év alatt a magasabb olajárak miatt a légitársaságnak 300 -400 millió euróval többet kell üzemanyagra fordítania, emiatt kénytelen a vezetés mérlegelni a további két ezer fős leépítést. Az Alitalia tavaly fogadta el átalakítási tervét, amelynek része a földi kiszolgálási üzletágnak ( AZ Servise) leválasztása a repülési ( AZ Fly) üzletágról. Ettől a szétválasztástól reméli a légitársaság a magánberuházók érdeklődésének felerősödését, amely idővel a társaság privatizálásához vezethet el.