Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

4,2 százalékkal nőttek az ipari termelői árak

MTI
2005.08.31. 09:11

Az ipari termelői árak júliusban az előző hónaphoz viszonyítva 0,4 százalékkal csökkentek, éves szinten pedig 4,2 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Az első hét havi termelőiár-növekedés 4,5 százalék volt 2004 hasonló időszakához képest. A KSH közlése szerint az ipar belföldi értékesítési árai júliusban az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal, a 2004. júliusival összehasonlítva 7,8 százalékkal emelkedtek. Az exportértékesítés havi termelői árai 0,7 százalékkal voltak alacsonyabbak az előző havinál, 1,6 százalékkal magasabbak az egy évvel korábbiaknál.

Júniusban az ipari termelői árindex az előző hónaphoz viszonyítva nem változott, éves szinten 5 százalékkal emelkedett. Az ipari termelőiár-színvonal tavaly júliusban gyakorlatilag nem változott, az árak 0,1 százalékkal nőttek az előző hónaphoz és 2,7 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest.