Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erősödéssel kezdte a napot a forint

MTI
2005.08.31. 10:02

A forint szerdán reggel erősödéssel kezdte a napot, az eurót 244,70/80 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, mintegy 30 fillérrel gyengébben a keddi 245,00/15 forintos árfolyamnál. A forint 13,32 százalékon állt nyitáskor a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

Egy üzlet erejéig már kedden is 244,80 forintos szintre süllyedt az euró, de akkor még visszapattant erről a szintről, szerdán viszont már innen indult a kereskedés, s a piacon a forint további erősödésére számítanak. A dollár 50 fillérrel 200,50/60 forintra gyengült a keddi szintről.

A kedden megjelent kedvező GDP-adathoz csatlakozott a szerdán reggel kiadott vártnál kedvezőbb ipari termelői árstatisztika is, s ez úgy tűnik elegendő muníciót ad a forintnak - mondják kereskedők. Most a régió piacain is pozitív hangulat uralkodik, bár a lengyel jegybank mai ülésén valószínűleg 25 bázispontos kamatcsökkentésről határoznak, ami befolyásolhatja a régió valutáinak kereskedelmét is - vélik a piacon.

A tartalékolási periódus utolsó napján a bankok már eleget tettek tartalékolási kötelezettségüknek, amit az overnight kamat alacsony szintje is mutat. Az 5,75/90 százalékos overnight kamat 35-45 bázisponttal alacsonyabb, mint kedden, a tomnext pedig változatlan, 6,10/30 százalékos szinten maradt.

Az állampapírpiacon továbbra is vásárlásokra számítanak, délben az Államadósság Kezelő Központ a 2006/F és a 2006/E államkötvény visszavásárlási aukcióját tartja.