Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ÁPV támadja a BA Rt. privatizációt érvénytelenítő döntést

MTI
2005.08.31. 10:59

Az ÁPV Rt. minden bizonnyal jogorvoslattal fog élni a Fővárosi Munkaügyi Bíróság azon, nem jogerős döntése ellen, amely szerint érvénytelen a Budapest Airport Rt. privatizációs pályázata - mondta Kőszegi Márk, a pénzügyi tárca szóvivője szerdán az MTI-nek.

Kőszegi Márk kijelentette: "a határozat tartalmával a PM sem ért egyet". Hozzátette: abban bíznak, hogy a folyamatban lévő bírósági eljárásnak nem lesz érdemi hatása a Budapest Airport privatizációjára.

A Budapest Airport Rt. eladására kiírt pályázati felhívás szerint az állami tulajdonban lévő társaság részvényeiből 75 százalék mínusz egy szavazat mennyiséget ajánlanak fel, de akár 100 százalék is értékesíthető, ha ezt a jogszabályi változások lehetővé teszik.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a repülőtéri szakszervezetek képviselője szerint azért döntött így, mert a privatizációs folyamat során nem konzultáltak az érdekképviseletekkel. A repülőtéri szakszervezetek sztrájkbizottságot hoztak létre.