Eszter, Eliza
EUR 383,31 Ft
USD 357,76 Ft
14 °C
24 °C

Az ÁPV támadja a BA Rt. privatizációt érvénytelenítő döntést

MTI
2005.08.31. 10:59

Az ÁPV Rt. minden bizonnyal jogorvoslattal fog élni a Fővárosi Munkaügyi Bíróság azon, nem jogerős döntése ellen, amely szerint érvénytelen a Budapest Airport Rt. privatizációs pályázata - mondta Kőszegi Márk, a pénzügyi tárca szóvivője szerdán az MTI-nek.

Kőszegi Márk kijelentette: "a határozat tartalmával a PM sem ért egyet". Hozzátette: abban bíznak, hogy a folyamatban lévő bírósági eljárásnak nem lesz érdemi hatása a Budapest Airport privatizációjára.

A Budapest Airport Rt. eladására kiírt pályázati felhívás szerint az állami tulajdonban lévő társaság részvényeiből 75 százalék mínusz egy szavazat mennyiséget ajánlanak fel, de akár 100 százalék is értékesíthető, ha ezt a jogszabályi változások lehetővé teszik.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a repülőtéri szakszervezetek képviselője szerint azért döntött így, mert a privatizációs folyamat során nem konzultáltak az érdekképviseletekkel. A repülőtéri szakszervezetek sztrájkbizottságot hoztak létre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla