Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyarok negyede készpénzben tartalékol

MTI
2005.08.31. 11:34

A magyar lakosság mintegy harmada rendelkezik megtakarítással, ezen belül 25 százalékuk még mindig készpénzben tartalékolja a pénzt - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a megtakarítással rendelkezők 66 százaléka forintbetétben tartja pénzét, ezt követi a készpénzes forma, majd 14 százalékkal az életbiztosítás és 10 százalékkal az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás.

Az erre vonatkozó kutatás során megkérdezettek túlnyomó többsége, 84 százaléka személyesen, bankfiókban intézi pénzügyeit. Az ügyfelek átlagosan 3-4 hetente térnek be számlavezető bankjukba, míg a megkérdezetteknek az az 5 százaléka, amelyik használja az internet-bankot, havonta hatszor is ellátogat bankja interntestes honlapjára.

Telefonon keresztül az ügyfelek 9 százaléka intézi bankügyeit, többségük számlaegyenlege lekérdezésére, a megkérdezettek több mint fele pedig átutalásainak, közüzemi számláinak rendezésére használja a call-centert.

A felmérésből kiderül, hogy a mobilbankos szolgáltatás lehetőségével a bankkapcsolattal rendelkezők mindössze 2 százaléka él.