Visszajár a Liza Minnelli koncert jegyára

2005.09.01. 15:11
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület tavaly közérdekű keresetet indított a Movies & Fashion Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. ellen a fogyasztók védelme érdekében. A cég szervezte az elmaradt Liza Minnelli koncertet. Tavaly július 10-én a meghirdetett programmal ellentétben Bonnie Tyler lépett fel a budapesti Kisstadionban. A rendezvényre szóló jegyeken szerepelt, hogy amennyiben az előadás elmarad, a jegyeket 14 napon belül lehet visszaváltani. A cég azonban nem teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségét, mert nem fizette vissza a megváltozott programú koncerten részt nem vevő fogyasztók számára a jegy árát.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület keresetében kérte, hogy a bíróság állapítsa meg: a Movies & Fashion Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. jogszabályba ütköző módon járt el akkor, amikor nem fizette vissza a jegyek árát, valamint a tőke összege után – 2004. július 25. napjától járó – késedelmi kamatot azon fogyasztóknak, akik nem vettek részt a megváltozott programú koncerten. 2005. augusztus 26-án a Budai Központi Kerületi Bíróság helyt adott az egyesület kereseti kérelmének. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Az ítélet jogerőre emelkedése után – ha a jogerős ítélet ellenére a társaság rosszhiszeműen nem teljesíti a fogyasztók igényét – a kárvallott fogyasztók könnyebben és gyorsabban tudják jogi úton érvényesíteni az igényüket.