Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nőtt az ipari termelés

MTI
2005.09.07. 09:35
Az ipari termelés az idén júliusban az előzetes, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,2 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 8,4 százalékkal emelkedett a tavaly júliusi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 júliusit 5,8 százalékkal haladta meg, az első hét hónapban 5,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az ipari termelés júniusban a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,5 százalékkal csökkent az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 6,5 százalékkal emelkedett a tavaly júniusi szinthez képest. Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 júniusit szintén 6,5 százalékkal haladta meg, az első hat hónapban 5,9 százalékkal emelkedett.

Tavaly júliusban az ipari termelés munkanaphatástól megtisztítva 7,6 százalékkal nőtt a tavaly júliusihoz képest, 2004 júniusához viszonyítva pedig - szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva - stagnált. Korrekciók nélkül a termelés tavaly júliusban 4,9 százalékkal, az év első hét hónapjában 9,5 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.