Már 300 ezer látogató a frankfurti autószalonon

MTI
2005.09.18. 13:12

Szombaton, az első nyilvános napon már 100 ezer látogató kereste fel a frankfurti autószalont (IAA), és ezzel a seregszemle korábbi, szakmai napjaival együtt immár 300 ezren látták a rendezvényt. A német járműipari szövetség (VDA) adatai szerint ezzel a kiállítás túlszárnyalta már a tavalyi, akkor ugyancsak rekordnak számító látogatószámot. Az IAA még egy hétig, szeptember 25-ig tart nyitva. A legutóbbi, két évvel ezelőtti frankfurti autószalon egymillió látogatóval állított fel rekordot.

A 61. frankfurti nemzetközi autószalonon mintegy ezer kiállító mutatja be 44 országból újdonságait: 80-at ezek közül először láthat a szakmai és a nagyközönség. A 11 napos bemutatóra, amelynek protokolláris megnyitója kedden volt, legalább egymillió érdeklődőt várnak. Az 1951 óta megrendezésre kerülő frankfurti autószalonon először vannak jelen kínai gyártók.

A konkurenseknek kínálatuk bemutatásakor számolniuk kell a rekordmagasságú benzinárakkal, a költségek terén rájuk nehezedő nyomással, a mások által kínált kedvezményekkel. A kiutat a gyártók új modellek kreálásában keresik, különböző kategóriák és stílusok keverésében. A szimpóziumok, előadások egy részét az úgynevezett hibridmeghajtás, vagy az alternatív üzemanyagok témája teszi ki.