Kétszázmilliárd felett az Auchan forgalma az idén

MTI
2005.09.28. 12:51
Az október-decemberi forgalomtól függően várhatóan kiváló idei eredményről számolhat be az év végén az Auchan Magyarország Kft. - mondta Jean-Paul Filliat vezérigazgató szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MTI kérdésére válaszolva közölte, hogy az első félévi forgalom alapján nem lesznek messze az idei évre tervezett 215 milliárd forintos forgalomtól. Tavaly az Auchan forgalma 184 milliárd forint volt.

Ebben az évben egy Auchan áruház, a tizedik nyílik meg várhatóan december 1-jén Solymáron. A francia cég magyarországi leányvállalata az évtized végéig 20 egységből álló hálózattal akar rendelkezni.

Az ehhez szükséges beruházások nagyságrendje 70-80 milliárd forint körül van a mai árakon számolva - válaszolta újságírói kérdésre a vezérigazgató. A megtérülés az iparági átlagos 7-9 év közepe táján van - tette hozzá. A hálózat teljes kiépítésével a jelenlegi 5.000 fős foglalkoztatotti létszám megduplázódik.

A jövő évben építendő áruház helyét és a beruházás részleteit a vezérigazgató még nem kívánta elárulni. Annyit mondott, hogy másfél hónapon belül már beszélhet majd a projektről. Jean-Paul Filliat elmondta azt is, hogy az Auchan minden új áruházánál, ahol erre lehetőség van, benzinkutat is telepít.

Az Auchan tulajdonosi körének birtokában számos más kereskedelmi és vendéglátóipari cég van. Ilyen többek között a budaörsi Auchan közelében idén megnyílt Decathlon sportáruház.