Bernadett
0 °C
4 °C

Beindult Magyarország kínai nyelvű turisztikai honlapja

euractiv.hu
2005.10.03. 12:00
A Magyar Turizmus Rt. a közép-európai idegenforgalmi hivatalok és szervezetek között elsőként készítette el kínai nyelvű honlapját. Az országpropaganda új eszközét Pekingben mutatták be a kínai turisztikai szakma képviselőinek. A magyar-kínai turisztikai kapcsolatok kezdete az ADS (Authorized Destination Status - hivatalos turisztikai célpont) egyezmény 2003. évi aláírásától datálódik: Magyarország - Európában az elsők között - került fel a kínai turisták számára engedélyezett célországok közé, amiben nagy szerepe volt a Magyar Turisztikai Hivatal aktív lobbitevékenységének is.

Mostantól a kínai érdeklődők a www.xiongyali.cn című honlapon tájékozódhatnak Magyarország turisztikai kínálatáról, s megtekinthetik a Magyarországra utaztató kínai utazási irodák, valamint az ADS-státusszal rendelkező magyar utazásszervezők listáját is. A site-on átjárást teremtettek a Visegrádi négyek honlapjára is, hiszen a visegrádi országok évek óta sikeresen működnek együtt a régió, mint turisztikai desztináció együttes népszerűsítése érdekében a távoli piacokon.

A Magyarországra beutazó kínai turisták száma dinamikusan növekszik: tavaly a 11 ezer vendég összesen 28 ezer vendégéjszakát töltött el, s idén az első félévben 81 százalékos volt a növekedés. Magyarország Európa kapujának a szerepét is betölti, hiszen a kínaiak számára Budapest a leggyorsabban elérhető EU-s célpont. A tapasztalatok szerint a kínaiak szeretnek saját légitársasággal utazni, amit 2004 augusztusa óta megtehetnek: azóta sikeresen működik a közösen üzemeltetett Hainan-Malév közvetlen járat Peking és Budapest között. Ez lehetővé teszi, hogy Budapest az európai körutak első és utolsó állomása legyen.