Kétmillió utas 17 hónap alatt

2005.10.05. 14:35
Wizz Air diszkont légitársaság szerdán napon elszállította kétmilliomodik utasát. A szerencsés utas Katowicéből indult ma délután Milánó Bergamo repülőterére. A hölgy egy éven keresztül korlátlanul utazhat a Wizz Air teljes útvonalhálózatán. A légitársaság, kevesebb mint egy évvel az indulása után, idén áprilisban ünnepelte egymilliomodik utasát. Az újabb milliós utasszámot rekord idő alatt, öt hónap alatt érte el a Wizz Air - tájékoztatta a légitársaság az Indexet.

A cég tájékoztatása szerint tavaly májusi indulása óta a Wizz Air új bázisok és úticélok bevezetésével, kapacitásának bővítésével és új repülőgépek üzembe állításával folyamatosan növekszik. Idén télen a légitársaság - 2005 nyarához képest - 25 százalékkal nagyobb kapacitással üzemel majd és hat új célállomásra indít járatokat. A Wizz Air október második felében veszi át első, új Airbus A320 típusú repülőgépét, melyet 2006 folyamán újabb gépek követnek. A későbbiekben folyamatosan tovább bővül a légitársaság flottája. A légitársaság nemrég a lengyelországi Ponznan-ból is elindította járatait és Szófia-Budapest, valamint Varsó-Kaunas járatainak indításával a kelet- és dél-európai piacokra is betört.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "A Wizz Air nagyon gyorsan Közép-Kelet Európa vezető diszkont légitársasága lett és azóta is töretlenül növekszik. Kétmillió utas elszállítása 17 hónap leforgása alatt önmagáért beszél. A tervek szerint az újabb kétmillió utast elszállításához már csak feleannyi időre lesz szükségünk."