Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Felvásárolják a Tv2 tulajdonosát

MTI
2005.10.07. 00:13
Az SBS Broadcasting társaság részvényesei rendkívüli közgyűlésen elfogadták két vezető tőkebefektető társaság által felügyelt pénzalap felvásárlási ajánlatát - közölte az MTI-vel a TV2-MTM-SBS Rt. csütörtökön.

Az európai kereskedelmi televíziós és rádiós műsorszóró társaság a Permira és a KKR ajánlatát Luxemburgi közgyűlésén fogadta el.

A közlés szerint az SBS arra számít, hogy a tranzakció lebonyolítására 2005. október második felében, a tranzakcióra vonatkozó szerződésben rögzített feltételek teljesülését vagy elengedését követően kerülhet sor.

Az irányadó feltételek között szerepel az Európai Bizottság versenyjogi engedélyezésének kézhez vétele, a feltételek teljesülésének vagy elengedésének határidejét már kitűzték.

Az értékesítésből származó bevételek és egyéb pénzek részvényesek közötti szétosztása, valamint az opciós kereskedők kifizetése nem sokkal ezután következhet.

A vállalat 9 nyugat- és közép-európai országban rendelkezik érdekeltségekkel, Európa-szerte 16 TV-csatornát, 21 előfizetéses prémium-csatornát és 11 rádióadót üzemeltet. Magyarországi érdekeltsége a TV2.