Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Több csirkét eszünk

2005.11.09. 17:19
A baromfialapú termékek fogyasztása 19,3 százalékkal nőtt, a sertéshúsból készült élelmiszerek fogyasztása pedig 2,1 százalékkal emelkedett az idei év első felében 2004 hasonló időszakához képest - állapította meg a GfK Hungária. A piackutató intézet felmérése szerint a kenőmájasok piacán a baromfitermékek forgalma 70 százalékkal bővült a termékek átlagárának 3,4 százalékos csökkenése mellett.

A gépsonkák forgalmának 7 százalékos növekedése elsősorban a baromfihús-termékek 25 százalékos emelkedésének köszönhető. A szárnyashúsból készült termék átlagára csak 2,2 százalékkal nőtt a sertéshúsból készült sonka átlagárának 11,2 százalékos emelkedésével szemben.

A párizsik piacán szintén a szárnyashúsból készült élelmiszerekből vásároltak többet 2005 első félévében: forgalmuk 16 százalékkal nőtt, míg a sertéspárizsik fogyasztása 8 százalékkal csökkent. A baromfipárizsi ára 2,2 százalékkal nőtt a sertéspárizsi árának 7,5 százalékos emelkedésével egyidejűleg.

A virslifélék kategóriájában fordított tendenciát állapítottak meg: a baromfivirslik forgalma 3 százalékkal nőtt, míg a sertéshúsból készült virsli fogyasztása több mint 15 százalékkal emelkedett. Mind a sertésből, mind a baromfiból készült termék ára 10 százalék körüli mértékben emelkedett.