Mátyás
-6 °C
1 °C

Tízen érdeklődnek a csődbe jutott Volare iránt

MTI
2005.11.22. 10:11
Újrakezdésben reménykedik a csődbe jutott olasz olcsó jegyes légitársaság, a Volare: tízen érdeklődnek a jelenleg csődgondnok által kezelt cég felvásárlása iránt. A nyertest 2006 elejéig hirdetik ki.

A Volare egy éve, tavaly november 19-én jelentett csődöt 448 millió eurós adóssága miatt, amelynek felhalmozódásában a jelenleg is folyó vizsgálatok szerint a nem megfelelő vezetés, és esetleges mérleghamisítás is szerepet játszhatott. Milánóban már tavaly novemberben megindult vizsgálat a cég vezetése ellen mérleghamisítás és hamis csődeljárás kezdeményezésének gyanújával.

Olasz lapjelentések szerint az érdeklődők között számos hazai légitársaság van: a Volare iránt érdeklődik az olasz Meridiana, együtt az Airline Eurofly-jal, az újonnan alakult olasz olcsó jegyes társaság, a Bluexpress is ajánlatot tett, sőt, az Alitaliát is vonzza a felvásárlás, mivel így növelhetné részesedését az olasz piacon, és sikeresebben állhatná a versenyt a külföldi olcsó légitársaságokkal is.

A Volare 2 ezer embert foglalkoztatott, és körülbelül 200 ezer utas ügyfele volt. A társaság főrészvényese 38,6 százalékos részesedéssel egy argentin üzletember.