Egymilliárdos beruházás a Szalajka-völgynél

MTI
2005.11.23. 06:24

Szalajka liget Hotel és Appartmanfalu elnevezéssel, 132 férőhelyes turisztikai központ épül Szilvásváradon. Az egymilliárd forint értékű beruházás megvalósítását 300 millió forinttal támogatja a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programja keretében az Európai Unió.

A természeti szépségeiről híres Szalajka-völgy bejáratától néhány száz méterre fekvő 1.2 hektáros területen egy 34 szobás, 76 férőhelyes, fittness és welness központtal, fallabda pályával és uszodával felszerelt szálloda, valamint 13, egy-egy család elhelyezésére alkalmas appartmanház kap helyet, utóbbi összesen 56 férőhellyel. A komplexumhoz egy 140 ember befogadására alkalmas konferencia terem és két, egyenként 30 férőhelyes tanácskozó terem is kapcsolódik.

Mint azt Halász Károly, a beruházás megvalósítását végző, egri székhelyű Trend Consulting Kft. többségi tulajdonosa az MTI-nek elmondta: az Uniós támogatás mellett saját erőből, illetve banki hitelből fedezték a fejlesztést, amelynek átadására a tervek szerint 2006 júniusában kerül sor. A cég tulajdonosai beldöldi magánszemélyek, illetve a budapesti székhelyű CD Hungary Rt. - közölte Halász Károly.