Géza
-12 °C
-4 °C

Nem megy rosszul a turizmus

Napi Online
2005.12.12. 11:58
Idén január-októberben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma kismértékben emelkedett. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele számottevően nőtt, adta hírül KSH.

Január-októberben a kereskedelmi szálláshelyek több mint 3 millió külföldi vendéget fogadtak, akik 9,6 millió vendégéjszakát töltöttek el. A tavalyihoz képest 5 százalékkal több vendég 2 százalékkal több éjszakát töltött el a szálláshelyeken. Az EU országaiból érkezett vendégek töltötték el a külföldivendég-éjszakák több mint háromnegyedét, 7,3 millió éjszakát.

A kereskedelmi szálláshelyek több mint 3 millió belföldi vendéget és 7,6 millió belföldivendég-éjszakát jelentettek. A vendégek száma 5, a vendégéjszakák száma 3 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. A szállodai forgalom nagyobb mértékben bővült az átlagosnál: 13 százalékos volt a vendégek, 11 százalékos a vendégéjszakák számának növekedése. A szállodák átlagosan 50 százalékos szobakihasználtsággal működtek, ez az előző év azonos időszakában 48 százalék volt.