Sítúra az easyGroup-tól

MTI
2005.12.13. 13:55
Elindította közös online vállalkozását az easyJet és az Igluski.com. Európa vezető diszkont légitársasága és az Egyesült Királyság elsőszámú online sítúra-szervező irodájának összefogása nyomán létrejött www.easyJet4ski.com látogatói egy kattintással vehetik igénybe több mint 250 francia, olasz, svájci és németországi célállomás mintegy 54 ezer szálláshelyét kínáló online szolgáltatását, mindezt az olcsó járatokra való jegyfoglalás lehetőségével összekötve. Ami az egyéni utazást kedvelők számára talán a legfontosabb lehetaz, hogy a népszerű síparadicsomoktól a legeldugottabb lankákig, az önellátó apartmanoktól, síházaktól és hotelektől a teljes ellátást kínáló vadászkastélyokig találni tetszőleges időtartamra (2-7 éjszaka) foglalható szállást. A weboldalon minden esetben szerepel a reptértől a szálláshelyig vezető út időtartama, így egyszerűen megtalálhatják az adott easyJet járattól legkönnyebben megközelíthető üdülőhelyet. A weboldalon rendelhetnek utazási biztosítást, bérautót, parkolóhelyet, belépőt a reptéri VIP váróba, és természetesen elérhetik az üdülőhellyel kapcsolatos információs oldalakat, webkamerákat és heti programajánlókat.

A szálláshelyek 90 százalékában lehetőség van online foglalásra, a fennmaradó esetekben pedig az Iglu külön erre a célra kialakított ügyfélszolgálatával léphetnek kapcsolatba telefonon vagy e-mailen. Repülőjegyet eddig is könnyedén lehetett a hét bármely napjára rendelni, de az egyénileg utazó síelőknek sok gondot okozott megfelelő szálláshelyet is találni a járathoz. Ezt a problémát oldotta meg a www.easyjet4ski.com. A kínálatban szereplő szálláshelyek 25 százaléka vehető igénybe rövidebb időtartamra, hétvégékre, ami a remények szerint forradalmasítani fogja a sítúra-piacot és a síelésről alkotott képet, hiszen így lehetőségünk nyílik több, kisebb kiruccanást tenni, a hagyományos évi 1 hetes túra helyett. Több ezer ágy áll rendelkezésre, és a tervek szerint a szezon végéig további több ezer férőhellyel fogják bővíteni a jelenlegi üdülési kínálatot, elsősorban az újonnan felvett cseh és németországi lejtőkön.

Az easyJet több járatot működtet a legismertebb sípályák közelében, mint bármely más menetrendszerinti járatokat indító társaság; becslések szerint a tavalyi szezonban mintegy 340 ezer síelőt szállított. Az idei szezonban a tervezett utaslétszám elérheti a fél milliót, miután a szervezett sítúráktól megcsömörlött utazók egyre nagyobb számban választják az egyéni utazást.