Magyar cég nyerte a diákok üzleti versenyét

2005.12.20. 10:49

A középiskolás fiatalok számára kiírt üzleti verseny, a Young Enterprise program idei nyertese az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) csoportja. A program egy alapítvány keretein belül működik, amelynek célja, hogy a középiskolás diákok belekóstoljanak az üzlet világába.. A diákok 10-12 fős részvénytársaságot alapítanak, amelyben a termeléstől a marketingmunkán keresztül az értékesítésig mindent elvégeznek. A cégeket bejegyzi az alapítvány, illetve vásárokat, beszámolókat rendez nemzetközi és hazai szinten. Az eseményeken kipróbálhatják magukat a fiatal "üzletemberek és üzletasszonyok", a zsűri pedig díjakkal jutalmazza a teljesítményt.

#alt#
Az AKG-s cég tagjai és plakátja

"Az idei karácsonyi vásárt a Lurdy-házban rendezték meg. Nagyon sokan cég eljött, hogy kipróbálja magát a piacon, érkeztek Romániából, Szlovákiából, és Magyarország minden pontjáról versenyzők. Hatalmas érdeklődést keltett a vásár, rengeteg látogató érkezett a Lurdy-házba. A díjak mellett a cégeknek a legnagyobb kihívás az volt hogy megvegyék a termékeiket a vásárlók, hiszen a bevétel sem egy utolsó dolog a vállalatok életében. A zsűri a vásár közben vásárlónak álcázva magát körbejártak a standoknál, megfigyelték a cégeket" - mondta Éder Flóra, a nyertes diákcég egyik tagja.

Idén ezt a díjat az AKG-s diákokból álló Animation Co-operation Rt (ACORT) nyerte. A diákcég jelenleg a zágrábi Nemzetközi Young Enterprise vásárra készül.