Összecsapnak az acélóriások

MTI
2006.01.16. 12:14
A ThyssenKruppal folyó ajánlati harcában a luxemburgi székhelyű Arcelor - a világ nagyságra második acélgyártója - ismét emelte a tétet: részvényeként 71 kanadai dollárra a korábbi 63 kanadai dolláros ajánlatáról, és ezzel most összesen 5,5 milliárd kanadai dollárt kínál a kanadai Dofasco acélkohóért.

A rivális ajánlattevő, a legnagyobb német acélipari cég, a ThyssenKrupp a hétvégén 68 dollárra emelte korábbi ajánlatát, és ezt igyekszik most ismét túllicitálni az Arcelor. A ThyssenKrupp ajánlata ezzel 3,8 milliárd euró (5,3 milliárd kanadai dollár) értékű volt. Az Arcelor feltétele az, hogy a Dofasco vezetése többé ne támogassa a ThyssenKrupp ajánlatát. A Dofasco a múlt hetet 68,50 kanadai dolláros árfolyamon zárta.

Az Arcelor legutóbb decemberben 5 milliárd kanadai dollárra emelte ellenséges felvásárlási ajánlatát a Dofascóra. Korábban - eredeti, november 23-i ajánlatában - 3,2 milliárd eurót (4,48 milliárd kanadai dollár) kínált. ThyssenKrupp november végén - az első ellenajánlatként - 3,5 milliárd eurós (4,9 milliárd kanadai dolláros) felvásárlási ajánlatot nyújtott be a Dofascóra.