Magyarországon a svéd Semcon

MTI
2006.01.31. 16:08
A svéd Semcon AB tervező-fejlesztő vállalat budapesti irodát nyitott kedden Budapesten. A Semcon Magyarország a Gripen ellentételezési program keretében már aláírta első szerződését az autóipari ágazatban - közölte a Gripen International az MTI-vel közleményben. A Semcon, amely jellemzően autóipari műszaki fejlesztéssel foglalkozó cég, tíz magyar tanácsadót alkalmaz új központjában. A Gripen ellentételezési megállapodás 2001-ben jött létre Magyarország és Svédország között a 14 Gripen vadászrepülőgép beszerzéséhez kapcsolódóan.

A Gripen korábbi közleménye szerint a Magyar Gripen ellentételezési ügyletben eddig a kötelezettség több mint 62 százalékát, 488 millió eurót teljesített a svéd fél, amelynek több mint 30 százaléka magyarországi befektetésben valósult meg.

<>A Semcon AB mintegy 1.600 alkalmazottat foglalkoztat, forgalma 2004-ben 1,3 milliárd svéd korona volt. A Semcon AB a svéd tőzsdén O-listás. A társaság Svédországban, Ausztráliában, Kínában, Dániában, Magyarországon, Malajziában, Norvégiában, az Egyesült Királyságban működik önállóan. Partnerei révén Belgiumban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, a Fülöp-szigeteken, Portugáliában és Spanyolországban van jelen.