Új vezérigazgató a K&H Banknál

MTI
2006.02.10. 20:40

Marko Voljcot, a KBC Csoport brüsszeli központú Közép-Európai Igazgatóságának jelenlegi ügyvezető igazgatóját javasolják a K&H Bank Igazgatósága tagjának és a K&H Bank új vezérigazgatójának - derül ki a hitelintézet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Marko Voljc, a jelenlegi vezérigazgató, John Hollows utódaként, az áprilisi közgyűlést követően foglalná el helyét a K&H igazgatóságában és ekkortól lenne a bank vezérigazgatója, majd 2006. május 1-jétől ő töltené be a KBC teljes magyarországi tevékenysége vezérigazgatói posztját is.

John Hollows-t, a K&H Bank jelenlegi vezérigazgatóját a KBC Csoport Közép-Európai Igazgatósága banki részlegének ügyvezető igazgatójának nevezik ki, új pozícióját Brüsszelben 2006. május 1-jétől tölti be. Ez év május 1-jétől lép hatályba a KBC Csoport új szervezeti felépítése is, melyet 2005. december 16-án jelentettek be.

Marko Voljc a ljubljanai és a belgrádi egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 1976 és 1979 között a Szlovén Nemzeti Bank elemzői osztályát vezette. Később, 1979-től 1992-ig Washingtonban és Mexikóvárosban dolgozott a Világbanknál, majd 1992-ben elnök-vezérigazgatóként csatlakozott a Nova Ljubljanska Banka-hoz Szlovéniában. Ezután 2004-ben a KBC brüsszeli központjában a Közép-Európai Igazgatóság ügyvezető igazgatója lett.