Kolbászüzemet adtak át Békéscsabán

MTI
2006.02.17. 15:46
Heti 2,5-3 tonna sertéshús feldolgozására alkalmas kolbászüzemet adtak át pénteken Békéscsabán. A helyi ipari parkban korában megépült Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Innovációs Központ 600 négyzetméteres területén az erre a célra alakult Békéscsabai Kolbászgyártó Kft. alakította ki a kisüzemet - mondta az MTI-nek az egyik ügyvezető igazgató. A társaság, amelynek két tagja elismert hentesmester a városban mintegy 30 millió forintos beruházással tette alkalmassá az innovációs központot az uniós normáknak megfelelő húsüzem működtetésére - mondta Kruchió Zsolt.

Hozzátette: a fejlesztés eredményeként kialakítottak egy füstölő- és érlelő kamrát, valamint az ezekhez szükséges légtechnikai berendezéseket. A cég az idei esztendőre 200 millió forintos árbevétellel számol, s egyelőre belföldön piacon kívánják értékesíteni a várhatóan békéscsabai vastag- és békéscsabai vékonykolbász néven forgalomba kerülő termékeiket. A kft. egyelőre nyolc munkatárssal kezdi meg a működését, de a már eldöntött további bővítések és a külpiacokon való tervezett megjelenés miatta további 8-10 új munkahely létrehozása is napirenden van.