Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Patai lesz a HVB Bank vezérigazgatója

MTI
2006.02.17. 17:40

Március elsejétől Patai Mihály, az Allianz Hungária Biztosító Rt. korábbi elnök-vezérigazgatója tölti be az UniCredito csoporthoz tartozó HVB Bank Rt. vezérigazgatói posztját - értesült az MTI megbízható pénzügyi forrásból.

A hírt az MTI információi szerint hétfőn jelentik be az UniCredito Magyarországra érkező vezetői. Patai a HVB Bank nyugdíjba vonuló vezérigazgatóját, Matthias Kunscht a bank élén. Az Allianz Hungária Biztosító 2006. február 7-én jelentette be, hogy Patai Mihály lemond elnök-vezérigazgatói posztjáról, s helyét a társaság egyik vezérigazgató-helyettese, Salamon Károly veszi át.

Az Allianz Hungária Biztosító Rt. a legnagyobb hazai biztosító társaság, a cég 2005-ben 172,3 milliárd forint díjbevételt ért el. A HVB Bank 2005. évi adatait még nem hozta nyilvánosságra, mérlegfőösszege 2004 végén meghaladta a 922 milliárd, adózott profitja pedig a 19 milliárd forintot.

Az MTI információi szerint Patai Mihály neve két évvel ezelőtt, a brókerbotránnyal kapcsolatban a K and H Bank éléről távozni kényszerült Rejtő E. Tibor távozásakor is felmerült mint lehetséges utód. A biztosítóvezér azonban akkor nem fogadta el az ajánlatot.