Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Nem gyengült 260 fölé a forint

Napi Online
2006.03.10. 16:31
Izgalmasan alakult a forint napja. Az euró fokozatosan erősödött, a délután során a piaci szereplők tesztelték a 260 forintos szintet. Innenn viszont egy régiós euróeladónak köszönhetően erősödésnek indult a forint, így 258-ig ment a jegyzés, ám ez sem maradt tartós. Az euró ugyanis megindult a 259 felé, és délután fél öt körül már ismét 259,50 forintnál járt az eurókurzus.

A kora délután megjelent amerikai makroadat, amely szerint az elmúlt hónapban a mezőgazdaságon kívül a várt 210 ezernél több, 243 ezer új munkahely keletkezett, dollárra pozitív hatással volt, azaz erősítette a zöldhasút, míg a feltörekvő piacok devizáit, így a fornitot is negatívan érintette. Ennek megfelelően a dollár jegyzése a bankközin 218,80 ig erősödött.

Külföldi elemzők úgy vélik, hogy vannak még potenciálisan a térségbe tartó pénzek, így a következő napokban folytatódhat az óvatos korrekció. A piac nem értelmezte verbális intervenciónak a jegybankelnök megnyilvánulását a Bloombergen, miszerint "a legtöbb jel a kamat emelése felé mutat".