Négy pályázó a szabadkikötőre

MTI
2006.03.16. 15:38
Négy ajánlat érkezett az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. által a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai (BSZL) Rt. 99 százalékos részvénycsomagjára kiírt, nyilvános, egyfordulós pályázatra, az ajánlatok értékelése folyamatban van - közölte az ÁPV kommunikációs igazgatósága az MTI-vel csütörtökön. A BSZL részvénycsomagjára kiírt pályázatot február elején eredménytelennek nyilvánították. Az új, február 14-én kiírt pályázat határideje március 16. volt. A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Rt. az átalakult, az ÁPV 100 százalékos tulajdonában levő MAHART-Szabadkikötő (MSZ) Rt-ből jött létre, szétválással. A társaság alaptőkéje 355 millió forint.

A BSzL rendelkezik az úgynevezett Csepeli Szabadkikötő üzemeltetésének 75 évre szóló jogával és 75 évre szóló haszonélvezeti joggal az MSZ földterületeire, illetve az azokon álló felépítményekre és a kapcsolódó infrastruktúrára, valamint az üzemeltetéséhez szükséges egyéb eszközök tulajdonjogával.

A BSZL Rt. részvénycsomagjára kiírt előző pályázat tenderdokumentációját heten vásárolták meg, de ajánlatot csupán két befektető nyújtott be. A pályázatra a Rhenus AG and Co. KG és a Rhenus Kft. továbbá az Erdért Rt., az Erdért Ingatlanhasznosító Kft. és a Multicont Kft. konzorciuma adott be ajánlatot, ám az igazgatóság döntése szerint egyik sem felelt meg a tender érvényességi kritériumainak.

Az ÁPV Rt. először tavaly nyáron hirdette meg a társaságot, ám akkor a kellő érdeklődés hiányában vonták vissza a tendert.