A Fitch leértékelte a Reuterst

MTI
2006.03.24. 16:21
A cég gyengülő alapmutatóira hivatkozva az elsőrendű befektetői sáv alsó szélére értékelte vissza pénteken a Reuters adósi besorolását a Fitch Ratings.

A legnagyobb európai hitelminősítő pénteki londoni bejelentése szerint a globális hír- és piaci információszolgáltató általános adósi osztályzata az eddigi "A"-ról "A mínusz"-ra csökken, változatlan stabil kilátással. Az "A mínusz"-tól lefelé a már csak megszorításokkal befektetőinek tekintett "BBB" adóskockázati besorolási sáv következik.

A Fitch indoklása szerint a Reuters által a tavalyi pénzügyi évről közzétett előzetes eredmények azt mutatják, hogy gyengül a cég működési szintű adósprofilja. A Reuters bérleti és nyugdíjköltségekkel kiigazított nettóadósság/EBIDTA rátája 1,7-szeres szorzójúra emelkedett, áll az elemzésben.

A hitelminősítő szerint mindemellett egyre nyilvánvalóbb, hogy az egy számjegyű sávon belül nehéz lesz elérni magas növekedési rátákat. A Reuters sikerrel karcsúsította üzleti tevékenységét az elmúlt három évben, de költségcsökkentési programjának végére ért, és jóllehet a tavalyi bevételcsökkenést sikerült megfordítani, a 3 százalékos bevételnövekedés - annak összetevőit figyelembe - gyakorlatilag stagnáló értékesítést jelzett, áll a Fitch elemzésében.