Dezső
15 °C
28 °C

Csökkent a Raiffeisen ingatlanvagyona

MTI
2006.04.07. 16:51
Fennállása óta márciusban először csökkent - mintegy fél milliárd forinttal - a Raiffeisen Ingatlan Alap vagyona - tette közzé az alapról szóló jelentésében a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. pénteken. A Rafiffeisen Ingatlan Alap vagyona a tőkekivonás ellenére sem csökkent 96 milliárd forint alá.

A tőkekiáramlás következtében viszont kissé - 2 százalékponttal, 34,8 százalékra - növekedett az ingatlanarány. Az ingatlanok arányának növekedését hozta a forintgyengülés is, mivel az ingatlanok bérleti díja euróban rögzített, így a forint gyengülése növeli a bérleti díjra alapozott ingatlanértéket. Új ingatlanvásárlás nem történt az elmúlt hónapban, viszont aláírtak egy 2200 négyzetméternyi bérbe adható terület megvásárlásáról szóló szerződést.

A tranzakció értéke 1,6 millió euró, a bérleti szerződés hossza 10 év. A Raiffeisen Ingatlan Alap vagyonának 13 százaléka kereskedelmi-szolgáltató ingatlanokban, 11 százaléka irodaépületben, 3 százaléka vegyes hasznosítású, 2 százaléka kiskereskedelmi, 2 százaléka logisztikai ingatlanokban fekszik, 20 százaléka van likvid eszközben, és 45 százaléka befektetésre vár.