A Danubius nem fizet osztalékot

MTI
2006.04.24. 12:01

A Danubius Hotels tulajdonosai a társaság budapesti éves rendes közgyűlésén úgy döntöttek, hogy a 972 millió forint veszteség miatt a szállodacég ismét nem fizet osztalékot. A magyar számviteli szabályok (HAS) szerint számított 958 millió forint veszteség döntően a devizaárfolyamok kedvezőtlen változásának köszönhető nem realizált veszteség.

A 63,97 százalékos részvétellel megtartott részvényesi találkozón a nem konszolidált mérleget 56,520 milliárd forint főösszeggel hagyták jóvá. A Csehországban, az Egyesült Királyságban, Szlovákiában és Romániában szállodatársaságokkal rendelkező cégcsoport konszolidált mérlegének főösszege a múlt év végén 79,164 milliárd forintot tett ki, és az évet 881 millió forint konszolidált adózás utáni nyereséggel zárta a Danubius Hotels.

A nulla osztalékról szóló igazgatósági javaslatot Deák Imre, a társaság vezérigazgatója azzal indokolta, hogy a cégcsoport pénzeszközeit tőkebefektetésre, a részvényesi érték növelésére kívánják fordítani. A Danubius utoljára 2004-ben fizetett osztalékot, akkor részvényenként 47 forintot.