Új elnökök a Trigánitnál

MTI
2006.04.28. 15:51
Rothschild úr 2005. augusztus 18. óta a vállalat egyik fő részvényese. Nathaniel Rothschild az Atticus Capital LLC, az 1995-ben alapított nemzetközi beruházás-kezelő cég társ-elnöke. A jelenleg több mint 8 milliárd dollár összértékű alapokat és egyéni befektetéseket kezelő cég beruházásainak árfolyam-ingadozása kilenc éve folyamatosan alacsony. Nathaniel Rothschild az RIT Capital Partners plc. és a Rothschild Alapítvány igazgatója, valamint a feltörekvő piacokra specializálódott, személyre szabott beruházási és kereskedelmi banki tevékenységekkel foglalkozó JNR Limited elnöke.

Pierre Mellinger eddig a TriGránit Rt. Igazgatótanácsának volt az elnöke. Ő az AIG New Europe Fund elnök-vezérigazgatója is. Lengyelország a TriGránit egyik stratégiai piaca, ahol tavaly nyitották meg a 80.000 négyzetméretes Szilézia City Centert, valamint országszerte terveznek további fejlesztéseket.

A közlemény emlékeztet: a TriGránit egy teljesen integrált ingatlan befektetési, fejlesztési és üzemeltetési vállalat. 1997-es alapítása óta a TriGránit Fejlesztési Részvénytársaság összesen 1 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket 10 országban, Közép-Kelet Európában és további 2 milliárd euró - többnyire vegyes hasznosítású - fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években számos állami-magán együttműködési beruházás (PPP) mellett.