Ferihegyen nyit új üzletet a Praktiker

MTI
2006.05.08. 14:57
Új egységet nyit 2007 közepén Magyarországon a Praktiker. A Ferihegyi Repülőtérrel szemben a jövő tavasszal kezdik meg a 10-11 ezer négyzetméteres barkácsáruház építését - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új áruház mintegy 2,5-3 millió eurós beruházást jelent a Praktikernek, amely nem tulajdonosa, hanem bérlője lesz az épületnek. A további tervekről Karl-Heinz Keth elmondta: alaposan átgondolják, mikor, hol és hogyan nyitnak új áruházat. Jelenleg 2-3 további egységben gondolkodnak. Várhatóan Veszprém, Kaposvár és Békéscsaba környékén terjeszkedik a cég, mert, mint az ügyvezető fogalmazott, "ott van potenciál".

A Magyarországon 15 áruházat működtető Praktiker tavaly 1,2 százalékkal növelte eredményét. A profit nagyságát a cég nem közli, az ügyvezető azonban annyit elárult, hogy a Magyarországon 8 évvel ezelőtt megjelent társaság 2000 óta nyereségesen működik. Megjegyezte, hogy az idén az első negyedévben is "szép eredményeket" értek el.

A cég árbevétele tavaly 44 milliárd forint volt, alig több, mint 2004-ben, ami azonban Karl-Heinz Keth szerint igén jó eredmény, tekintve, hogy a piac nem nőtt, ám a piaci szereplők köre 25 hipermarkettel és hét barkácsáruházzal bővült. A társaság az idén a forgalom enyhe emelkedésére számít. Független piackutatók szerint a Praktiker a magyar barkácspiac 34,2 százalékát tudhatja magáénak, s ezzel piacvezető.