A helyreigazítás helyreigazítása

Index
2006.05.18. 16:29

A 2006. április 21-én megjelent, "Helyreigazítás" című cikkünkben egyes tényállításokat és eseményeket valótlanul vagy félreérthetően fogalmaztunk meg. Párma Zsolt egy tévényilatkozatában sem tett olyan kijelentést, miszerint munkáltatója, a Magyar Suzuki Rt. az öltözőszekrényét provokáció céljából feltörette volna.

Az április 21-i cikkben a Magyar Suzuki Rt. által kért helyreigazítás szövegének megfelelően az szerepelt: "Párma Zsolt egy tévényilatkozatban olyan kijelentést tett, miszerint a vállalat az öltözőszekrényét provokációs célból feltörte volna". Párma Zsolt ezzel szemben az ominózus - a Magyar Televízió Az Este című műsorában február 1-jén sugárzott - interjúban azt mondta: "Történt olyan is, hogy feltörték az öltözőszekrényemet és egy későbbi szekrényellenőrzéskor szeszesitalt találtak benne. Ezek mind olyan provokációk, amivel fegyelmi vétség látszatát akarják kelteni".

Párma Zsolt elbocsátásában szakszervezeti szerepvállalása közrejátszott. Ez utóbbit Párma azzal indokolja, hogy a felmondásban a cég azt írja: többször is kísérletet tett "a helyzet békés rendezésére oly módon, hogy pozíciójából leváltását javasolta a vállalatnál működő szakszervezetnek."