1750 pályázat műszaki fejlesztésre

MTI
2006.05.23. 12:35
A GVOP keretében a kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztését támogató pályázat negyedik szakaszában - március 31-től május 5-ig - a benyújtási határidőig - 1.750 darab pályázat érkezett be, átlagosan 10,3 millió forint támogatási igénnyel - közölte a gazdasági tárca kedden. A közlemény szerint a rendelkezésre álló 4 milliárd forint forrásból sorrendben a legtöbb pontot elérő pályázatok juthatnak majd támogatáshoz.

A Műszaki-technológiai fejlesztés című pályázat keretében a korábbi 3 szakaszban összesen 35,7 milliárd forint értékben született kis- és középvállalatok eszközvásárlását, telephely fejlesztését támogató döntés. Mintegy 2.200 darab szerződés kötöttek meg, és a benyújtott elszámolások alapján kifizetett összeg meghaladja a 11 milliárd forintot. A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében összesen eddig mintegy 9 ezer pályázat nyert támogatást, az Irányító Hatóság 6.800 nyertes pályázóval kötött szerződést, a kifizetetések pedig meghaladják a 42 milliárd forintot.

A GVOP forrásainak legnagyobb részét a kis- és középvállalkozások támogatása köti le, amelynek célja a szektor technológiai modernizációja, menedzsmentjük fejlesztése, együttműködéseik ösztönzése.