Gerzson
-3 °C
2 °C

Parragh: Rendbe kell tenni a gazdaság körüli struktúrákat

MTI
2006.05.24. 16:42

A következő másfél évben rendbe kell tenni a gazdaság körüli struktúrákat ahhoz, hogy az egész ország sikeresebbé váljon - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kijelölt miniszterelnökkel folytatott gazdasági konzultációt követően. Példaként elmondta, hogy gazdaság közeli oktatásra, gazdaság közeli kutatás-fejlesztésre van szükség. Parragh László úgy fogalmazott: "Arról vitatkoztunk annak idején, hogy mit nem csinált meg a kormány, most arról, hogy mit kell csinálni, most azt látom, hogy nagyon közel vannak az álláspontok, majdnem azonosak."

Az elnök szavai szerint szeretnének adócsökkentést, de tisztában vannak azzal, hogy a költségvetést rendbe kell tenni. Ebben van ellentmondás, ezt vitatják meg a következő napokban - mondta. Az MKIK elnöke azonban úgy látja, hogy elkerülhetetlen lesz egy adóemelés, és nincs esélye a tehercsökkentésnek.

A konzultáción a kijelölt kormányfő mellett részt vett többek között Hiller István, az MSZP elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ első embere, Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az ülést követően Gyurcsány Ferenc elmondta, a konzultáció célja, hogy az üzleti élet szereplőivel megismertessék a kormányprogramot, hogy megtárgyalják a következő évek nemzetpolitikájának főbb hangsúlyait.