Meghirdették a Club Aligát

MTI
2006.05.31. 16:57

Két fővárosi ingatlanra és két balatoni üdülőre hirdetett pályázatot a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A balatonvilágosi Club Aliga üdülőkomplexum három részét eladásra kínálja a KVI, míg az Aliga I. nevű rész 25 éves vagyonkezelői jogára keres befektetőt a szervezet. A pályázatokat július 25-ig lehet benyújtani.

A kiírás szerint a négy részre kizárólag egyben lehet pályázni, az értékesítendő ingatlanegyüttes és a vagyonkezelésbe megszerezhető ingatlanok összterülete 47 hektár. A területen 55 épület található, az épületek teljes alapterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert. Az Aliga I-hez tartozó hajókikötő 167 férőhelyéből 124 le van kötve, további 18 férőhely engedélyezése pedig folyamatban van.

Az ajánlati biztosíték 200 millió forint, amelynek teljes összege az adásvételi szerződésben meghatározott vételárba számít be.

Balatonfüreden 12, egyenként 30 négyzetméteres üdülőegységet hirdetett meg pályázat útján a KVI az APEH megbízásából. Az állam tulajdonában lévő 1970-ben épült üdülőépület egységeire szóló ajánlatokat június 12-ig lehet benyújtani.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által használt fővárosi V. kerületi ingatlanra 300 millió forint ajánlati biztosíték ellenében lehet ajánlatot tenni. A csaknem 8 ezer négyzetméteres épület megvásárlására június 9-ig lehet pályázni. A 11 szintes Szervita téri irodaépület a kiírás szerint műemléki környezetben, műemléki jelentőségű területen van, nyilvántartott régészeti lelőhely.

A KVI által meghirdetett műemléki védettség alatt álló II. kerületi, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet kezelésében álló ingatlan irányára bruttó 650 millió forint. A beruházók ajánlataikat június 23-áig adhatják be.