Korrigál a MÁV Biztosító

MTI
2006.06.01. 17:42

A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél az informatikai rendszer fejlesztése folyamatban van, és a nyilvántartási rendszer a PSZÁF által szabott határidő előtt alkalmas lesz az állomány kezelésére - közölte a biztosító egyesület az MTI-vel csütörtökön.

A MÁV Általános Biztosító Egyesületet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdán határozatban arra kötelezte, hogy június 2-től szeptember 30-ig nem fogadhat el ügyfeleitől új kötelező gépjármű felelősségbiztosítást.

A MÁV Biztosító közleménye szerint a PSZÁF vizsgálata arra irányult, hogy az egyesület hogyan alkalmas a megnövekedett (150 százalékkal nőtt) állomány- és díjkezelés, de főleg az informatikai feladatok ellátására. "A helyzet elemzése alapján - amellyel az egyesület is egyetért - született döntés lehetőséget teremt arra, hogy a felsorolt feladatok elvégzése után magasabb színvonalon végezze tevékenységét a biztosító" - áll a közleményben. Az egyesület - az új kötelező gépjármű felelősségbiztosítás befogadásán kívül - minden funkcióját folytatja, és megerősíti, hogy nincsenek tőkegondjai, és a pénzügyi helyzete stabil.