2,2 százalékos emelkedés a tőzsdén

Portfolio
2006.06.02. 17:16
A magyar piac sem tudta elkerülni az amerikai munkaerőpiaci adatok publikálását követő általános negatív hangulatot, de jelentős változás így sem történt az árfolyamokban. Az index 2,2 százalékos pluszban tudott zárni, de a forgalom csupán elhanyagolható mértékű 14 milliárd forintot tett ki. A befektetők nem kockáztattak a hosszú hétvége előtt, inkább kivártak.

A legnagyobb forgalom az OTP piacára volt jellemző. A bankpapír átlag alatti 6 milliárd forintos forgalom mellett 0,6 százalékot tudott emelkedni. A többi vezető közül a MOL jelentős, 3,4%-os többletet mutatott fel, de a 3 milliárd forintos forgalom itt is sem ütötte meg az átlago szintet. Az Mteleokm 4 százalékos emelkedéssel 865 forintig menetelt. A gyógyszergyártók közül a Richter 1,8% százalékkal került feljebb, 2,6 milliárdos átlagosnak mondható forgalom mellett.

A középmezőnyben az Egis 2,6 százalékos emelkedéssel 27,900 forintig erősödött, a Borsodchem pedig 1,3 százalékkal tudott feljebb kerülni. A kisebbek közül a Fotex átlag alatti forgalom mellett 1,6 százalékot erősödött, míg a Synergon 1,4 százalékos emelkedéssel 778 forintig menetelt. Az Állami Nyomda papírjai 15 millió forintos forgalom mellett 0,8 százalékot emelkedtek. Az áramszolgáltatók befektetői is örülhettek, hiszen a Démász 1,5, az Émász 0,7 százalékot erősödött.  • Bérelnék
  • Bankszámla