Százezer matricát vettek mobilon

MTI
2006.06.07. 12:15
Az sms-es lehetőség március 17-i bevezetése óta 100 ezer autópálya-matricát vásároltak mobilon - közölte a gazdasági tárca, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. és a rendszer működtetésében együttműködő két mobilszolgáltató közös közleményben az MTI-vel. A rendszer egyelőre a személyautóra érvényes D1-es kategóriájú 4 napos matricáknál alkalmazható, a közlemény szerint ez a jövőben bővülhet, hiszen a nagy érdeklődés igazolta a várakozásokat.

Az összes értékesített D1-es kategóriájú, 4 napos matrica mintegy 6,5 százalékát vásárolták meg sms-ben az elmúlt időszakban. A közlemény kiadói szerint jól vizsgáztak a T-Mobile számára a Nokia, a Pannon számára pedig a Cellum által kifejlesztett vásárlási platformok, illetve a Cleware és New Wave Socket kiegészítő alkalmazásai a szolgáltatás bevezetését követően.

Ugyanakkor a tapasztalatok szerint - bár a vásárlási folyamat egyszerű, könnyen érthető - a tranzakciók egy része a megerősítő sms visszaküldésének hiányában, illetve az erre rendelkezésre álló 3 perces időtartam túllépése miatt meghiúsul. A megerősítés hiányában a vásárlás érvénytelen, és az autós az autópályára hajtva nem rendelkezik érvényes matricával.